Casa DBB

Amenajare interioara locuinta Demisol + Parter + Mansarda

 

  • Locatie: Bucuresti
  • Suprafata utila: 285 mp
  • Arhitectura interioara si project management: Sorin Urziceanu, Cosmina Laceanu

Casa a fost construita la inceputul anilor 2000  intr-un cartier linistit de case individuale din Bucuresti si are o suprafata de aproximativ 285 mp.

Impreuna cu noii beneficiari, am cautat inca de la inceputul proiectului sa optimizam spatiile interioare astfel incat sa corespunda functional cu noile cerinte. Acest lucru a presupus interventii la nivelul compartimentarilor si al instalatiilor electrice, sanitare si termice.

De asemenea, ne-am dorit sa aducem cat mai multa lumina in interior, lucru pe care l-am realizat prin marirea suprafetelor vitrate si prin finisarea suprafetelor interiorare cu materiale deschise care reflecta lumina.

 

Pe zona de parter, solutia existenta de incalzire cu calorifere a fost inlocuita cu un sistem de incalzirea in pardoseala peste care s-a montat o marmura alba cu o venatura discreta gri si accente de alama care se vor regasi pe parcursul amenajarii.

Prin reconfigurarea holului de intrare am creat o zona de dressing mult mai generoasa iar culorile deschise, neutre pun in valoare elementul accent al zonei de intare: tapetul floral, extras parca dintr-o poveste dar pastrand, in acelasi timp, cromatica amenajarii .  

 

Mai departe, covorul tip “runner” conduce catre zona de zi care se deschide apoi catre gradina din spatele casei.

 Zona de living coboara cateva trepte , beneficiind astfel de inaltime mai mare fata de restul parterului. Marirea suprafetei vitrate a presupus interventii la peretii exteriori prin desfiintarea parapetilor la ferestrele existente pentru a crea o legatura mai puternica intre interior si exterior dar si pentru a aduce mai multa lumina naturala in interior.

Zona de living cuprinde un loc de luat masa si un loc de relaxare cu canapea si biblioteca/ mobilier TV.

Tot pe nivelul parterului se mai afla biroul, bucataria si una din bai.

Etajul cuprinde zona de noapte, dormitoarele, un dressing si 2 bai .


Baia matrimoniala este finisata cu marmura Cristalita Blue cu nuante soft de albastru. Spatiul a fost reconfigurat pentru a cuprinde atat un spatiu de dus cat si cada iar accesoriile aurii aduc un plus de eleganta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date: 06.07.2021
Interior Design Project Management
Share: